pondělí 7. srpna 2017

Ovesné lívanečky s červeným rybízem


Miluju jídlo a miluju léto a nejlepší je, když se tyhle dvě věci dají dohromady. Pak může vzniknout taková mňamka, jako jsou ovesné lívanečky s rybízem. Zdravé, dobré a rychlé! Přesně tak, jak to mám ráda.


Suroviny:

Vejce
Mléko
Ovesné vločky
Červený rybíz
Ovoce
Olej
Bílý jogurt
Čokoláda



Postup:

Vyšleháme vejce s mlékem. Vsypeme ovesné vločky, které necháme změknout. Až trochu nabobtnají, celou směs rozmixujeme a podle hustoty dolijeme mléko nebo přidáme ovesné vločky. Jakmile máme hotovo, přidáme červený rybíz. 
Rozpálíme pánev s trochou oleje, lepší volba je olej nepoužít, ale to řekněte mojí pánvičce. :D
Je-li pánev dostatečně rozpálená, smažíme lívanečky, pěkně z obou stran dozlatova.


Mezi lívanečky dáváme rozmačkané čerstvé ovoce, různé domácí marmelády, džemy nebo zavařené ovoce. Pokud nebudete mít ještě dost cukru, můžete si pomoct třeba javorovým sirupem.
Nakonec postrouháme kvalitní čokoládou a dozdobíme bílým jogurtem. 
Lívanečky jsou dobré i zastudena, třeba jako rychlá svačinka. :)


No, co dodat! Snad jen Bon Appétit. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Tvůj komentář. :)