sobota 9. dubna 2016

Život v Anglii- zápis dvanáctý :) Dover Castle


Mezi mé náplně práce patří také realizace výletů. A tento byl o Dover Castle v přístavním městě Dover, které se nachází v hrabství Kent a je nejbližší Francii.
Ještě než začnu přímo o hradu, chtěla bych znovu upozornit na věc, na kterou člověk často zapomíná a pak toho lituje. A musím se přiznat, že tentokrát jsem litovala i já. :) Kdykoli jedete v Anglii k moři, musíte počítat s tím, že tam bude foukat a někdy pořádně foukat! Takže pokud není vyloženě vedro (což v UK nevím, nevím! :D), čepice a teplejší oblečení jsou povinná výbava. Když prší, na deštník rovnou zapomeňte. Leda, že jste Pan Tau.
Tak a teď jdeme na hrad. :) Pokud tedy neuletíte, v první řadě se můžete pokochat překrásným výhledem na moře. Celý areál je obrovský (hrad je největší v celé Anglii) a všude jsou krásné dostupné cestičky, takže si okolí můžete sami bez problému projít. Tak jsme taky udělali. Jdete, jdete, ááááá výhled na moře, tak se zase kocháte. :)
Dover Castle je jako mraveniště. To, co vidíte na povrchu, není vše. Pod povrchem se ukrývají tunely, které vedou skrz útes. Když je celé projdete, vyjdete na terase přímo uprostřed white cliff a co vás tam čeká? Krásný výhled na moře! Takže se zase kocháte. :D


Některé z tunelů jsou s doprovodem průvodce dostupné. My jsme si prošli tunel s názvem Operation Dynamo. V něm můžete vidět, slyšet a dokonce i cítit atmosféru Května 1940, kdy probíhala záchranná evakuace vojáků z Němci dobývané Francie. Tenkrát jich bylo zachráněno přes 300 000. Uvnitř tunelu to vypadá opravdu reálně. Pomocí animací, zvukových i filmových záznamů si připadáte, jako by jste tam opravdu byli. Což pro citlivky, jako jsem já, není zase tak dobrá zpráva. :D Několikrát jsem málem omdlela! :D
Máte-li to stejné, zvolte raději Underground Hospital. Tam budou určitě jen opuštěné železné postele, prostěradla od krve a staré chirurgické náčiní. Vůbec nic depresivního. :D
Ale nebojte se, Great Tower vám určitě zase zvedne náladu. 



Kdy a kým byla postavena si můžete přečíst na Wiki. Já vám jen řeknu, že stojí za to, se tu zastavit. :) Ponoříte se do středověké atmosféry doby za krále Jindřicha II. Díky museím, která se nachází za hradbami, se můžete interaktivně a zábavně dozvědět vše o jeho životě a o životech jeho synů, kteří bojovali o území v celé Anglii i Francii. Nejdříve jen mezi sebou, ale nakonec i se svým otcem. Z čehož měl určitě velkou radost. :P
Interier je krásně dobově zařízený, můžete se těšit na obrovskou kuchyň, ložnice, jídelny a mnoho dalšího. Po vyšlapání všech schodů se vám naskytne překrásný výhled a vy se zase co? No co? Kocháte! :D Když budete mít štěstí na krásné počasí jako my, můžete se kochat tak dlouho, jak jen budete chtít. ;)



Všem doporučuji navštívit Dover Castle, věřte mi, že si to pěkně užijete. :)

Bye J.



13 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. A i opravdu je. :) Určitě doporučuji. ;) Začíná být konečně pěkné počasí, takže takových tipů na výlet bude určitě přibývat. Budu ráda, když se zase někdy přijdeš juknout. ;)

      Vymazat
  2. Tak to je nádhera! :) Hned bych se sebrala a odjela.
    S láskou Rose :* - Můj blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky. :) Děkuji moc. :) Tak to udělej, na nic nečekej. ;)

      Vymazat
  3. Ahoj. Fotografie jsou krasne a hezky to poposujes. miluju cestovani. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky. :) Děkuji moc. :) Taky moc ráda cestuji, ještě mám spoustu plánů. Přeji ti hodně štěstí na cestách. ;)

      Vymazat
  4. Nádherné fotky. :) Anglii naprosto zbožňuji, takže se těším na další články o ní. :)
    Jinak musím ti pochválit vzhled blogu, protože je opravdu vydařený. :)

    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za pěkný komentář. :) Jestli máš ráda Anglii, mrkni se i na mé starší články. ;) O Anglii toho mám plno a stále nové budou přibývat. :)

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Krása :) Hned bych tam odcestovala :)
    Veronika

    OdpovědětVymazat
  7. To musí byť krásne miesto. Anglicko je moja vysnívaná krajina. :)

    elizsilence.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Tvůj komentář. :)