středa 9. listopadu 2016

Kokosovo-jablečný štrůdl


Štrůdl je ideální do podzimního počasí, kdy máte chuť zachumlat se pod deku, pustit si oblíbený film a jen tak lenošit. Nejlepší kombinace s babiččiným domácím pečeným čajem.. ;)
Příprava je velice jednoduchá a rychlá (tak, jak to máme rádi! :D) a výsledek stojí za to!



Suroviny:

Listové těsto
Jablka
Kokosový olej
Třtinový cukr
Strouhaný kokos
Vlašské ořechy
Skořice
Goji
Mouku k vyválení těsta
Vejce na potření








Postup:

Listové těsto si vyválíme do obdélníkového tvaru, potřeme kokosovým olejem a posypeme třtinovým cukrem (čím více máme sladká jablíčka, tím méně cukru dáme) a strouhaným kokosem, kterým nešetřím :). Oloupaná jablíčka nastrouháme a rozprostřeme po celé ploše. Poprášíme skořicí a podle chuti přidáme vlašské ořechy a Goji.

Jakmile máme hotovo, zabalíme delší stranu, pečlivě uzavřeme kraje a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180, přibližně 30 min.

Teď už jen pustit film, zachumlat se do deky a mlsat. :) Bon Appétit. :)

J.

4 komentáře:

Děkuji za Tvůj komentář. :)