středa 9. listopadu 2016
Kokosovo-jablečný štrůdl
Štrůdl je ideální do podzimního počasí, kdy máte chuť zachumlat se pod deku, pustit si oblíbený film a jen tak lenošit. Nejlepší kombinace s babiččiným domácím pečeným čajem.. ;)
Příprava je velice jednoduchá a rychlá (tak, jak to máme rádi! :D) a výsledek stojí za to!
Suroviny:
Listové těsto
Jablka
Kokosový olej
Třtinový cukr
Strouhaný kokos
Vlašské ořechy
Skořice
Goji
Mouku k vyválení těsta
Vejce na potření
Postup:
Listové těsto si vyválíme do obdélníkového tvaru, potřeme kokosovým olejem a posypeme třtinovým cukrem (čím více máme sladká jablíčka, tím méně cukru dáme) a strouhaným kokosem, kterým nešetřím :). Oloupaná jablíčka nastrouháme a rozprostřeme po celé ploše. Poprášíme skořicí a podle chuti přidáme vlašské ořechy a Goji.
Jakmile máme hotovo, zabalíme delší stranu, pečlivě uzavřeme kraje a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180, přibližně 30 min.
Teď už jen pustit film, zachumlat se do deky a mlsat. :) Bon Appétit. :)
J.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Mňam, to teda vyzerá zaujímavo! :)
OdpovědětVymazatwww.elizsilence.blogspot.sk
Děkuji. :) Je to moc dobré. ;) Jestli vyzkoušíš, budu moc ráda, když mi napíšeš, jak se povedl.. :)
VymazatSuper recept, mám niečo podobné v pláne :) len vegan.
OdpovědětVymazatSlavikStories
Čítanie je sexy
Děkuji. :)
Vymazat