pátek 5. února 2016

DIY- Měsíc splněných přání





Ráda dávám dárky a ještě radši je vyrábím. :) Vždy přemýšlím, co by mé rodině a přátelům udělalo radost a zároveň je to pobavilo. ;) Napadlo mě, že by bylo dobré jim tu radost malinko prodloužit a ještě jim při tom dát možnost aby sami sebe více poznali. :)
Měsíc splněných přání, jak jsem tento dárek nazvala, je tvořený 30 obálkami. Každý den  se rozbalí jedna obálka, v niž je ukrytá kartička s tím, co se má daný den ,,udělat".
Co na ní bude je jen na vás. Můžete na kartičku například napsat vtipné úkoly, nebo různé citáty či afirmace. Deníček pak slouží k zapisování pocitů a zážitků každého prožitého dne. Na konci měsíce si obdarovaná osoba přečte, jak ho prožila a může se o sobě ledacos dozvědět. Obálky lze používat opakovaně, nebo třeba darovat dál.
Varování: Může vzniknout závislost! :D
Výroba je jednoduchá, zábavná a levná. Není potřeba nic speciálního, co by člověk neměl doma nebo nesehnal v jakémkoli papírnictví.

Budete potřebovat:
8 měkkých barevných papírů A4
4 tvrdé barevné papíry A4
pravítko
nůžky
tuhé lepidlo
fixy nebo pastelky
pero
tužku
malý deníček
krabičku nebo stuhu



Jako první si vyrobíme 30 barevných obálek.

Rozdělte měkké barevné papíry na čtvrtiny a vzniklé čtvrtky vystřihněte. Každá obálka může být jinak barevná nebo všechny stejné. Fantazii se meze nekladou. :D
Následně si čtvrtku přeložte na nestejné poloviny, aby jedna byla cca o 1,5 cm větší. (obr. 1.)
Dále přeložte okraje delších stran do rubní strany cca 0,5 cm. (obr. 2. a 3.)
Nakonec nám zbývá přehnout 1,5 cm rozdíl jedné z polovin. (obr. 4.)



Natřete lepidlem 0,5 cm záhyby (kromě naposledy zohýbané části) a přeložením přilepte k sobě. Vznikne vám malá obálka. :) Udělejte to samé se zbylými 29 čtvrtkami.



Pak už jen obálky popište čísly od 1 do 30.
Nyní jsou připravené.. :)



Jako druhé si připravíme kartičky. Odměřte si velikost tak, aby se krásně vešly do obálek, aby byly o cca 1 cm menší po obou délkách. Naznačte si kartičky na tvrdý barevný papír a následně vystřihněte. Postup opakujte dokud nebudete mít všech 30 kartiček. :)



Popřemýšlejte, jakou formou chcete kartičky udělat. Jestli vtipné, naučné nebo od každého něco a na jednu stranu text napište. Druhou můžete využít k upřesnění, k citátu, či namalovat obrázek. ;) Je to jen na vás.. :) Jakmile budete mít všechny kartičky hotové, vložte každou do obálky a zalepte.
Máme skoro hotovo. :) Už nám zbývá jen deníček. Já jsem použila čistě černý a malinko jej upravila. Ze zbytků papíru, barevných lepících pásek a razítek.



Můžete přiložit ještě nějaký pěkný dopis a všechno dohromady vložit do připravené krabičky nebo svázat stužkou. A dáreček je hotový. :)
Teď už jen aby udělal radost. ;)

J.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Tvůj komentář. :)