pondělí 21. prosince 2015

Život v Anglii- zápis devátý :) Christmas party







Nejlepší možnost, jak připravit mlsný jazýček na Christmas Eve. A já jsem toho využila nejlépe, jak to jen šlo. ;)
Po dlouhé době skvělá příležitost být zase trošku hezčí. Odhodit tepláky, vytahané tričko a užít si večer společenštěji oděna a v luxusních High Heels (i za cenu, jak říkám, chvilkového zmrzačení. :D). 
Hned na úvod sklenka vína. Teda, to už byl úvod po úvodu. Úvod na nečisto jsme si udělali už předběžně, než jsme vyrazili. :D Při úvodní konverzaci jsem tak po očku hledala, kde že ty dobroty jsou. Čekaly na nás ve vedlejší místnosti. Ale jelikož nejsme žádní burani, kteří se přišli jen najíst (no, vlastně to byl jeden z hlavních důvodů a plán večera.. :D)
, zamířili jsme do salónku a usrkávali vína. Po chvilce k nám však dorazil první kousek a my jsme tak mohli odstartovat začátek splnění naší mise. Křupavý šnek z listového těsta plněný masem z kraba. Hned záhy koktejlové klobásky v medové marinádě. 

Ty byly vynikající. Normálně klobásky nevyhledávám, ovšem těchto jsem snědla asi tunu. :D Nastal čas přesunout se rovnou ke zdroji. Spousta jídla, až oči přecházely.. Exkluzivní francouzský Camembert v kombinaci s cibulovo-fíkovou pastou a hroznovým vínem. Lahodný, na jazyku se rozplývající Roquefort, skvělý ovčí sýr s brusinkami a ještě asi dva druhy sýrů stejně lahodících mlsným jazýčkům. :)

















To však nebylo zdaleka všechno. :) Nevěděli jsme, co sníst první. :D Byli jsme jako v gurmánském ráji. Pro méně náročné hosty mexické Nachos s avokádovým dipem, masový dort s baby cibulkami. Pro větší labužníky krevetky v těstíčku s domácí chilli omáčkou, kuřecí maso na špejli a několik druhů omáček a dipů. Naše žaludky se plnily a my jsme byli stále více spokojení. Po posledních soustech a posledním olíznutém prstu jsme s hrdostí dokončili misi. :D A šli jsme domů.. :D Ne ne. :D

















Jestli si říkáte, proč píšu jen o jídle, tak to proto, že to bylo jen o jídle.. :D Sama hostitelka řekla: ,,Každý rok sem přijde spousta lidí, aby se najedli a napili" :D A přesně to jsme udělali. ;) Od toho přece i ty Vánoce jsou. Když už ne s rodinou, tak aspoň s dobrým jídlem.. ;) A nejlepší na tom je to, že se člověk skvěle nají a nemusí potom uklízet. :D Samozřejmě byl čas i na nějaké to povídání v přestávkách, když jsme zrovna neměli plnou pusu.. Takže i angličtina byla krapet procvičena.. :)
Užili jsme si další skvělý večer v UK, ale stejně už se nemůžu dočkat těch našich Vánoc, perníčků a cukroví. ;)

Merry Christmas everyone. ;)

Bye J.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Tvůj komentář. :)