úterý 14. března 2017

Život v Anglii- zápis třináctý :) Hever Castle

Photo by Denda 

Máte stejně jako já rádi pohádky? Pokud ano, pohádkový Hever Castle je pro vás jako stvořený. Najdete ho ve vesničce Hever, kousíček od Edenbridge, který je asi 45 km od Londýna.
Na první pohled vás možná překvapí, že to není žádný velikán. Spíš malinký roztomilý hrádek uprostřed překrásných zahrad. Ty jsou na rozdíl od hradu velice rozsáhlé a členěné do několika různých typů. 


Najdete tu zahradu v antickém stylu s krásnými sochami, vodními stěnami a podloubíčky, květinovou zahradu zvanou Blue corner plnou modrých Macešek, Šafránu a Hyacintů. Rozárium, několik bludišť a spoustu dalších zajímavých věcí.. :)


V zahradách je několik fontán s jezírky.



Zajímavá zákoutí.


Vodní stěny a vodopády.


Překrásné květiny.


Keře a živé ploty, které jsou vážně jako živé.



Labutě.


Najíst se můžete v restauraci, která je kousíček od hradu. Pokud jedete s dětmi, budou mít radost z dětského hřiště hned vedle restaurace. Pro děti je tu spousta zajímavých věcí, nejoblíbenější je asi vodní bludiště. Ovšem, pokud nejsou vaše děti tak, jako ty místní, odolné vůči povětrnostním podmínkám a prvních jarních 10 stupňů nad nulou pro ně neznamená vytáhnout letní oblečení, počkejte s návštěvou raději na léto.. :D

Samotný hrad, do něhož vstupujete přes padací most, je krásný nejenom navenek, ale i uvnitř. Prohlídka je udělaná chronologicky od prvních majitelů až po ty poslední. Takže pěkně uvidíte, jak se hrad v průběhu let měnil. Můžete se těšit na opravdu zajímavý interiér, díky kterému si snadno představíte, jak se na hradě po celá ta léta žilo. Více nechci prozrazovat. ;)

Jestli přemýšlíte, jak strávit příjemný den, tak na Hever Castle určitě vyražte!

Bye J.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Tvůj komentář. :)