úterý 17. července 2018
Borůvkovo-banánové lívanečky s čerstvým ovocem
Máme tady borůvkovou sezónu a jednou ze super věcí, jak borůvky využít, jsou lívanečky. Skvělá letní varianta snídaně nebo svačiny. Příprava je velice jednoduchá a výsledek stojí za to!
Suroviny:
Banán
Vejce
Mléko
Rýžová mouka
Borůvky
Ovoce
Olej
Bílý jogurt
Čokoláda
Postup:
Banán si rozmačkáme pomocí vidličky, přidáme vejce a dobře vyšleháme. Do směsi nalijeme mléko (místo mléka živočišného můžeme použít mléko rostlinné: kokosové, sojové, rýžové) a vše pečlivě promícháme. Rýžovou mouku (lze samozřejmě použít i klasickou pšeničnou, žitnou, pohankovou a jiné) vsypáváme dokud nemá těsto tu správnou konzistenci. Na míchání si dejte záležet, aby nám v těstě nezůstaly hrudky. Nakonec přidáme borůvky a naposledy promícháme.
Pánev si nechte dostatečně předehřát, jinak se lívanečky mohou lepit a při obracení rozpadat. Smažíme na malém množství oleje, nejlépe bez něj, z obou stran dozlatova.
Ti, co máte radši sladší, můžete použít med nebo Javorový sirup. Moje varianta je čerstvé ovoce, bílý jogurt a hoblinky hořké čokolády. Používám čokoládu s minimálním obsahem kakaa 70%.
Výsledná kombinace je na vás, dozdobte si lívanečky tím, co máte rádi a začněte svůj den zdravou snídaní.
Dobrou chuť a užívejte léta. :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Tvůj komentář. :)